Nadelen:

Met de huidige tarieven van gas en elektriciteit in Nederland blijft op dit moment een cv-ketel op gas gunstiger dan een elektrische cv-ketel, zie hiervoor ook ons antwoord op de vraag: Ik wil mijn cv-ketel op gas vervangen voor een elektrische cv-ketel, waar moet ik rekening mee houden?

Voordelen:

Een elektrische cv-ketel heeft ook een aantal grote voordelen:

Een elektrische cv ketel kan in algemeenheid een uitstekende oplossing zijn voor het verwarmen van uw woning of bedrijfspand. Het is een uiterst veilige manier van verwarmen en kan uitstekend toegepast worden in combinatie met andere systemen.

Omdat er geen verbranding plaatsvindt is er geen kans op koolmonoxide vergiftiging en is er ook geen afvoer nodig naar buiten door het dak en/of muur. Een elektrische cv ketel is nagenoeg onderhoudsvrij maar ook goedkoper om te installeren dan een gasketel of een warmtepomp.

Elektrische ketels zijn stil, betrouwbaar en breed inzetbaar. Een elektrische cv-ketel slijt verder niet of nauwelijks en raakt niet vervuild door verbranding van gas.

Een elektrisch cv-ketel is volledig stil, er is geen geluid van een ventilator zoals bij een cv-ketel, geen geluid van een compressor zoals bij een bodem warmtepomp en geen buitengeluid zoals bij een warmtepomp.

Met een elektrische ketel kun je gewoon cv-water van 80°C maken. Dit is belangrijk voor de vele woningen waar radiatoren aanwezig zijn en geen ‘laag temperatuur systeem’ waarmee dit dan ook prima worden toegepast. Dit in tegenstelling tot een warmtepomp waarbij een 'laag temperatuur systeem' echt noodzakelijk is. In tegenstelling tot een grondwater warmtepomp is het niet nodig om gebruik te maken van dure bronnen die geboord moeten worden. Er is geen sprake van hinderlijk geluid zoals dat voorkomt bij de buitenunits van lucht/waterwarmtepompen.

De elektrische cv- ketels van ACV zijn opgebouwd uit een zeer eenvoudige en robuuste techniek die minder gecompliceerd is als een warmtepomp of een cv-ketel op gas. Hierdoor is er veel minder kans op storingen en zijn er geen tot nauwelijks onderhoudskosten.

Heeft u alsnog vragen, neem dan contact op met ons advies team.

Bekijk ons product Offerte aanvragen