Elektrische cv-ketels zijn prima toepasbaar bij woningen en/of bedrijfsgebouwen die gesitueerd zijn op een locatie waar geen aardgas en/of olie infrastructuur aanwezig is of een behoefte heeft in verbruik die vele malen lager is dan het gemiddelde.

Elektrische cv-ketels zijn prima toepasbaar bij woningen en/of bedrijfsgebouwen met vele elektrische zonnepanelen, die in totaal vermogen voldoen aan de behoefte (11.850 kWh) of in situaties waarbij een overschot aan elektriciteit is.

Elektrische cv-ketels zijn prima toepasbaar als back-up verwarming in een all-electric installatie met een warmtepomp. Maar je kunt ze ook samen met gasgestookte cv-ketel combineren in een energiezuinige hybride installatie. Daarnaast zijn elektrische ketels inzetbaar voor het verwarmen van een indirect gestookte boiler of een boileroplaadsysteem, ruimteverwarming aan boord van schepen, het verwarmen van industriële processen en als back-up voor een andere warmtebron.

Nieuwe woningen worden vandaag de dag zeer goed geïsoleerd vanwege de steeds strengere eisen vanuit het Bouwbesluit. Deze eisen worden in de nabije toekomst alleen maar strenger. Er is dus steeds minder energie nodig om onze woning te verwarmen. Een kleine elektrische ketel van 4 kW zou dan voldoende kunnen zijn om de warmtevraag te dekken van een normale eengezinswoning voor wat betreft de verwarming.

In situaties waar warmte of warm water maar tijdelijk nodig is, er niet voldoende ruimte is of waar de warmtebron ver weg ligt van waar het warme water nodig is kan een elektrische cv-ketel een prima oplossing zijn.

Elektrische cv-ketels zijn prima toepasbaar en worden veel toegepast in bedrijfsgebouwen, schepen of industriële processen waarbij het grootverbruik, tarieven van elektriciteit anders zijn dan in woningen.

Heeft u alsnog vragen, neem dan contact op met ons advies team.

Bekijk ons product Offerte aanvragen