De meeste woningen in Nederland zijn standaard voorzien van enkel fase stroom met een zekering van maximaal 1 * 40 Ampère, deze zekering bepaalt, eenvoudig gezegd, het maximale vermogen van de gezamenlijke elektrische apparaten in het huis.

Voor elke elektrische cv-ketel die het gehele woonhuis moet kunnen verwarmen is een drie fase aansluiting nodig met een zekering van 3 * 35 Ampère.

Dit zal dus altijd moeten worden aangepast door de netbeheerder en de elektricien. Hier zijn ook eenmalige kosten aan verbonden en een hoger (terugkerend) bedrag aan vastrecht. Dit geldt overigens niet alleen bij een cv-ketels maar ook bij aanschaf van de meeste warmtepompen of het elektrisch opladen van een auto.

De meeste nieuwbouwwoningen worden reeds uitgevoerd met 3 fase aansluiting, bedrijfsmatige gebouwen, grote woningen en boerderijen zijn meestal ook uitgevoerd met krachtstroom. In de stap naar elektrificeren van Nederland zal in de toekomst waarschijnlijk elke woning uiteindelijk worden uitgerust met 3 fase.

Laat u in alle gevallen altijd adviseren door een deskundige en gediplomeerd vakman op het gebied van elektra.

Heeft u alsnog vragen, neem dan contact op met ons advies team.
 

Bekijk ons product Offerte aanvragen