Een lucht/water warmtepomp bestaat altijd uit een buitendeel en een binnendeel. Het buitendeel haalt energie uit de buitenlucht en verwarmt daarmee het koudemiddel in de warmtepomp. Het koudemiddel is transportmiddel van de warmte (of koeling in de zomer) en binnenshuis wordt de warmte overgedragen via een warmtewisselaar aan water. Dit water kan vervolgens radiatoren of vloerverwarming verwarmen. Ook kan een buffervat met water verwarmt worden, die kan worden gebruikt in de keuken of badkamer.

Zelfs als het buiten vriest, kan er uit de buitenlucht warmte worden onttrokken. Dit is mogelijk omdat het absolute nulpunt -273°C is, oftewel 0°K (Kelvin). Er bewegen geen moleculen meer bij die temperatuur, er is dan geen energie meer. Maar boven die temperatuur is er wel energie en die gebruikt een lucht/water warmtepomp om warm water op te wekken. Bijna alle warmtepompen functioneren probleemloos tot -20°C. De buitentemperatuur is echter wel van grote invloed op het rendement (COP) van de warmtepomp.

Let op: Een warmtepomp is niet geschikt voor elke situatie, neem voor aanschaf altijd eerst contact op met een erkende installateur die gespecialiseerd is in warmtepompen en laat u terdege adviseren.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met het adviesteam van Inoxcon

Bekijk ons product Offerte aanvragen